Pátrání po nezvěstné osobě

19.-20. března 2012 – Jednotky dobrovolných hasičů z obcí Krouna, Svratouch a Otradov byly povolány na pomoc při pátrání po nezvěstném chlapci.

V neděli 18. března kolem dvaadvacáté hodiny se na policii obrátila rodina z Hlinecka, které se domů nevrátil čtrnáctiletý syn. Poslední výskyt pohřešovaného mladíka měl být v neděli kolem osmnácté hodiny v obci Krouna.
Od té doby již o své osobě ani pobytu nepodal žádnou zprávu. U sebe měl pouze svůj mobilní telefon, který byl od nedělního večera nedostupný. Policisté provedli pátrání v nemocnicích, u známých rodiny i v restauračních zařízeních.

Od rána 19. března probíhala v místě posledního výskytu pohřešovaného rozsáhlá pátrací akce. V odpoledních hodinách se do pátrání zapojili také hasiči, policejní psovodi, vrtulník s termovizí, zdravotníci ČČK, ale i dobrovolníci z řad občanů okolních obcí. Pátrací akce pokračovala až do pozdních večerních hodin, kdy byla přerušena a obnovena byla 20.března po sedmé hodině ráno. Po necelých dvou hodinách byl chlapec nalezen v areálu Zemědělského družstva v Krouně ….