TFA Olomouc 2010

Dne 23.6.2010 proběhla v Olomouci , před výškovou budovou RCO soutěž v disciplinách TFA. Závodu se zúčastnili příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků a členové SDH z celé republiky a mezi nimi samozřejmě nechyběl ani náš Franta Hegr s týmem své domovské stanice v Chrudimi …

TFA Olomouc 2010

Dne 23.6.2010 proběhla v Olomouci , před výškovou budovou RCO soutěž v disciplinách TFA(simulace zásahové činnosti v převlečníku za použití dýchacího přístroje). Závodu se zúčastnili příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků a členové SDH z celé republiky.

Po startu závodníci prováděli disciplíny v tomto pořadí: Dvě nezavodněné hadice B s proudnicemi rozvine na vzdálenost 40 m, kde proudnice odloží na metu, 6 kg obouručním kladivem provede 60 úderu do hamer boru, střídavě nahoru a dolů, po odložení kladiva překoná 2m barieru, následuje transport figuríny na vzdálenost 20m, kde figurínu odloží na vyznačené místo, poté doběhne ke konstrukci lešení, kde se zajistí karabinou na jistící lano, vystoupí po žebříku na lešení a pomocí lana provede vytažení 20 kg barelu na podestu lešení, sestoupí zpět dolů a vběhne do výškové budovy, kde pokračuje po schodišti do cíle, který je v 18. patře budovy. Závodník startuje v kompletním zásahovém oděvu, s nasazeným dýchacím přístrojem a tentokrát je změna oproti minulým ročníkům bez ochranné masky, po celou dobu činnosti nesmí žádnou součást výstroje sundat, rozepínat, či jinak upravovat.

Tento závod se běžel paralelně, což bylo pro závodníky, ale hlavně pro diváky velmi atraktivní.

Hasiči ze stanice Chrudim:
Martin Trojan      4:14:31 min – 8. místo
František Hegr   4:46:42 min – 31. místo
Milan Hodek       5:46:86 min – 51. Místo

Družstvo CPS Chrudim – 7. místo

Celkem se zúčastnilo 59 závodníků a 15 družstev.

Byl to skvělý, ale velmi náročný závod, 18. pater je prostě masakr, každý kdo se tam vydrápe, je vítěz.

Fanda Hegr

201006272127_BudovaRCO

Několik fotografií ze závodu naleznete v galerii >> ZDE <<