4. Mistrovství ČR v disciplínách TFA, Olomouc 2009

22.září se v Olomouci uskutečnilo již čtvrté mistrovství ČR v disciplínách TFA. Samozřejmě zde nechyběl ani náš Franta Hegr, který s časem 5:05 obsadil 44.místo. Reprezentace HZS Pardubického kraje ve složení Tomáš Lehký a Karel Hlava z Ústí nad Orlicí, dále František Hegr a Martin Trojan z Chrudimi a Štěpán Heger ze Svitav obsadila 9.příčku…

Trasa náročného závodu byla pro všechny závodníky stejná. Po startu každý soutěžící musel uchopit dvě dvojité nezavodněné hadice B s proudnicemi, roztáhnul je na 40 m a poté odložil na metu. Dále provedl 60 úderů kladivem na trenažéru, cestou zpět směrem ke startu musel překonat dvoumetrovou bariéru, poté transportoval 80 kg figurínu směrem k lešeňové konstrukci, kde po odložení figuríny vystoupil po pevném žebříku na konstrukci a vytáhl 20 kg závaží lanem. Úplný závěr soutěže spočíval v tom, že po všech těchto náročných disciplínách museli závodníci vyběhnout do 18. patra výškové budovy. Všechny disciplíny museli hasiči zvládnout bez přestávky a v plné zásahové výstroji. Jedná se o soutěž v níž jednotlivé disciplíny nejblíže přibližují zásahovou činnost.
Soutěžní trať byla postavena paralelně pro současný start dvou závodníků. Hodnoceny byly kategorie jednotlivců do 40 let, nad 40 let a kategorie družstevV konkurenci přibližně 98 závodníků (17 družstev) z České republiky, ale také hasičů z Polska a Slovenska se představilo i družstvo hasičů z Pardubického kraje ve složení Tomáš Lehký a Karel Hlava z Ústí nad Orlicí, dále František Hegr a Martin Trojan z Chrudimi a Štěpán Heger ze Svitav. Letošní držitel titulu ´Mistr světa v disciplínách TFA´ Lukáš Novák nemohl pro nemoc na mistrovství republiky startovat.
Pětičlenné družstvo hasičů z našeho kraje se umístilo na devátém místě.V kategorii jednotlivců do 40 let byl nejlepší závodník Tomáš Lehký, který se umístil s časem 3,52 minut na 4. místě, na 26. místě skončil s časem 4,30 minut Martin Trojan, František Hegr se umístil s časem 5,05 minut na 44. místě a s časem 5,25 minut se na 56. místě umístil Štěpán Heger. V kategorii nad 40 let se na 9. místě umístil s časem 5,44 minut Karel Hlava.

Tisková zpráva HZS Pardubického Kraje

01
02
03
04
05
06
07
08